2010. augusztus 31., kedd

Most számít a szurkolók véleménye, "Mester"?

A helyzet röviden és tömören a következő: egyszerűen nem csinálhat ilyet egy edző. Nem, nem és nem. Akármi történik, akármit hall, kutya kötelessége elviselni. Ha egy egész pályafutáson át tart, akkor végig. Szegény Pöci bá', ha valaki, hát ő aztán kapott éppen eleget tavaly, de valahogy soha, egyetlen egyszer nem jutott eszébe ilyesmire vetemedni. Hogy mire? Nemsokára elmondom. De kezdjük azzal, hogy az előző meccs után, amikor olvasni lehetett az azóta már-már szállóigévé erősödött nyilatkozatot (sommásan: "nem érdekelnek a szurkolók"), személy szerint nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Mégpedig azon egyszerű oknál fogva nem tettem, hogy a három pont zsebben volt, a győzelmek után pedig nem tartom szükségesnek a körülmények részletes boncolgatását. Persze mindig utólag okos az ember, így aztán most már világos, hogy az akkori megnyilvánulás egy mélyen gyökeret vert, ámde ezen szakmában érvényesülni kívánó ember esetében meglehetősen furcsának tetsző beidegződés első, tavaszi mezőn kizöldellő friss hajtása volt csupán, merthogy azóta már egész komoly szárat is növesztett az elmúlt hétvége skandaluma képében. Magunk között szólva, rekord sebességgel fejlett termékeny korúvá ez a bizonyos jellem-gaz…

Történt, hogy a második félidő egy reményvesztett pillanatában egy szurkoló kollega a következő „sarlatán” kérdést merészelte feltenni (és most a történeti hűség kedvéért szó szerint idézek):

„Mester, kétgólos hátrányban nem kellene talán becserélni még egy csatárt?!”

Erre én, és azt gondolom minden jóérzésű, ép ésszel gondolkodó ember MAXIMUM két dolgot tud elképzelni, ami a „címzett” esetleges válaszreakcióit illeti:

1., Nem szól semmit, továbbra is nézi a meccset, és próbálja a tőle telhető eszközökkel megtenni a legtöbbet az állás kedvezőbbé tétele érdekében (ha már addig nem tette).

2., Nagyon szélsőséges helyzetben, a sulykot végletesen elvetve, a szerepéből teljesen kibújva ad absurdum arra vetemedik, hogy a lelátó felé fordulva elenged egy „Sajnos nem nagyon van kit, Spori”-hoz hasonló tartalommal bíró reflekciót.

Itt azonban egy harmadik, normális világban nem létező opció valósult meg, melynek keretében az eddig sehol semmit nem bizonyító „kiváló” szakember útszéli, alpári, faluvégi kocsmába való stílusban csattogtatott verbális ostorcsapások formájában vélte megtalálni az őt ért „sérelem” rendezésének módját.

Igen, ekkor a kerítés közelében tartózkodó jómagam, miután először nem akart hinni a fülének és a szemének (a stílus nem csak a füllel volt érzékelhető…), meggyőződvén arról, hogy márpedig ez nem egy rossz álom, hanem tényleg csizma került az asztalra, a kollektív szurkolói önérzetét és a futballpályák világának hagyományos szerepeit sárba tiporva érezvén a kerítésre hágva azonnal hasonló formátumú felszólítást talált küldeni a tajtékzó „szakinak” a közeljövő lehetőségeiről, akit persze ez aztán tovább tüzelt, de innentől mindegy is mi történt, mert már nem ez a lényeg, ebben a pillanatban a kultúrált viselkedés már mindkét részről rég a sutban volt.

Úgy tűnt, a múlt heti dogmatikus látásmód hamar elillant. Ezúttal érdekelték a szurkolói vélemények…

Ez a meccs gyalázat volt, gyalázat volt a bírói hármas, szégyen a csapat (a minket sújtó ítéletek nem szolgáltatnak alapot a lélektelen játékra!), de még mindezek ellenére sem kéne feltétlenül úgy éreznünk, hogy keserű szájízzel ért véget a nap, de ez a járási grundokon is ritkán látható eseménysor mindent beárnyékol.

A legjobban a vezetőségünket sajnálom, mert az tisztán látszik, hogy szerencsére ott nagyon szurkolóbarát mentalitás látszik meghonosodni, tisztában vannak azzal, hogy ennek a klubnak, még ha aktuálisan kevesen is járnak ki a mérkőzéseire, azért még mindig nagyon sokan szorítanak, látszik, világos céljuk, hogy ezekből az emberekből minél többet visszacsalogassanak a lelátókra, és azért is tisztelet jár, ahogy a jelenlegi, máig kitartó fanatikusokat próbálják a lehető legtöbb módon kiszolgálni. Tényleg köszönet érte.

Már csak az öltözőben kell rendet tenni.

Igaz, nekünk nincs licencünk, mi nem értünk semmihez.

Mi csak szurkolók vagyunk…

A FENT LEÍRTAK HANGSÚLYOZOTTAN SZEMÉLYES VÉLEMÉNYT TÜKRÖZNEK, SEMMILYEN KOLLEKTÍV ÁLLÁSFOGLALÁSNAK NEM TEKINTHETŐK. A TURUL ULTRÁI, AHOGY EDDIG SEM, EZUTÁN SEM TÖREKSZIK A CSAPAT EGYETLEN VEZETŐJÉVEL, DOGOZÓJÁVAL SEM ROSSZ KAPCSOLAT KIALAKÍTÁSÁRA, CSUPÁN AZT SZERETNÉ, HA TOVÁBBRA IS FENNMARADNÁNAK E CSODÁLATOS SPORTÁG ÉVSZÁZADOS KULTÚRÁJÁNAK KIALAKULT SZEREPEI.

4 megjegyzés:

 1. Sajnálom, hogy ilyen emberi provokációban kellett szurkolnotok , elfogadom a véleményeteket, ebben az esetben valószínű mi is hasonló formában vélekedtünk volna"hol van már a Bsc "B"közép sajnos ,no de ezt a szurkolóval akkor sem teheti meg, aki saját költségén a foci szeretetéből adódóan, hetente búzdítja csapatát, áldoz érte és sikeriben ill bánatában osztozik! Herédi Úr !Önnek annyit, akik az ön háta mögött ültek nem ilyen szavakat várnak és persze nem ezt a teljesítményt, mert ugye lehet bírót szidni , a lest a kapufát stb de önnek az a szerencséje, hogy nem nálunk edző !!!voltak itt is ilyenek 3 -4 meccs erejéig igaz a múltban de ennyi.Önnek csak egy dolga maradt bocsánatot kérni ezektől a srácoktól apáktól nagyapáktól akik elkisérték a csapatot és próbálták búzdítani saját csapatukat, ha nem teszi még tehet egy két dolgot de ezt most engedje meg , hogy ne írjam ide ! Turul ultrái !!!!!! Kívánok nektek mielőbbi békülést és eredményes szereplést sportbaráti üdvözlettel Cancar!

  VálaszTörlés
 2. ultrá- oroszlányi srác2010. szeptember 1. 15:39

  Ciao! Totális egyetértésem a post tartalma iránt. Valóban a felsővezetés próbál arra törekedni, hogy minél jobban kiszolgáljanak minket ( a szurkolókat),ám de amennyiben a szeretett csapatunk egyik lényeges láncszeme az edző ( általánosságban) így ilyen módon tud viselkedni, akkor azzal a vezetés nem igazán tud mit kezdeni.
  Személy szerint nem tudtam megjelenni a mérkőzésen, mivel Olaszországban dolgozom, de még innen is minden szálat "megfogok" ,hogy nyomon kövessem szeretett csapatom történéseit, eredményeit. Az előző fordulóban a Bp. Honvéd II ellen kint voltam a meccsen, a játék valóban nem tükrözte azt, amit elvárnánk. 2010.09.05-én hazaérkezem Olaszországból, és úgyszint kilátogatok a Bányász hazai mérkőzésére. Ott a Győri Eto ellen nem lehetnek kifogások, nem viselkedhet így Herédi úr sem! Csak a győzelem elfogadható!
  Más: Mióta Tatabánya meccsre járok, azóta figyelem a Turul Ultrái, csoportotok tevékenységét, és totális tiszteletem, azért, amit elértek és csináltok!
  A továbbiakban is minden jót, vasárnap Eto ellen mindenki a stadionba!
  További szép napot! ultrá- egy oroszlányi srác!

  VálaszTörlés
 3. Ciao!

  Cancar!
  A hol van már a tbsc?????? B-közép!!!! kérdésre annyit válaszolnék a gatyámban! A zülledék alkesz csövesek vagy az álhősök hiányoznak akik a kerítés mögűl olyan nagyok! :)
  Az idők változnak 11 éve járunk szervezett formában meccsekre persze előtte is mindenki csak akkor még fiatal kölyök volt legtöbbünk.
  DE meg kell mondjam neked a B-közép tagjait nem igazán tudom elfogadni sem most sem régebben!
  MERT EGYSZERŰEN NEM LÉTEZNEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  A Buzdítást köszönöm!
  személyes véleményem ennyi volt!
  Az oroszlányi ultra srácnak is köszi az elismerést!!!!!!

  Beppe
  T.U.
  BCO

  VálaszTörlés
 4. Boros üveg és a csalódás!!!!!!!!!!

  Sajnos ez a folytatása az egy évvel ezelőtti kis esszémnek! A tegnapi svéd magyar meccs kapcsán osztanám meg személyes érzéseimet pár mondatban.
  Tomi barátomékkal néztük a meccset egy üveg egri bikavér meg pár sőr társaságában. Hát a látottak alapján el kell fogadjam sehol sem vagyunk és még jó pár évig nem is leszünk. Nem akarom magam meghazudtolni az első félidő nem volt olyan rossz. Nem láttam félelmet az arcokon Király Gabi is jó volt szerintem. DE a második félidő á az tragédia volt!!!!!!!!!!!
  Sajnos menetrendszerűen jött a svéd gól nem volt elképzelés egy fikarsznyi remény arra sem, hogy egyenlítsünk! Már ott az 51. percben eldőlt az egész!
  A második gól már sokk ként hatott rám is legszívesebben kibasztam volna az ablakon az akkor már üres boros üveget de nem akartam Tominak kárt okozni. Ha otthon vagyok elkapcsolom a tv-t is és lefekszem aludni. Impotens játékot láttunk Egervári ide oda én mondjuk utálom már Dunaújváros óta! De ennyi erővel Koeman testvér is maradhatott volna!
  Egyszóval borzadály katasztrófa csoport 5. hely előre látásként. A moldávok szerintem még itthon is megvernek minket ne legyen igazam. De tegnap el voltam keseredve és dühös voltam miért okoznak ezek nekem mindíg ilyen rossz estéket! Ezeket a svéd kaliberű csapatokat ütni vágni kéne mert nem világverők.
  Na ennyi kb
  Mindenkinek jót hétvégét!
  Vasárnap a győr ellen találkozunk!

  Ciao Ciao

  Beppe

  TU

  VálaszTörlés