2010. október 26., kedd

Egy szektorkiürítés margójára...



Nem szoktam blogot írogatni, a képbeszúrást jobban kedvelem de történtek a hétvégén olyan dolgok a magyar stadionokban amik olyan dolgokat indítottak el bennem amiket ki kell írnom magamból...
Szóval arról van szó, hogy véleményem szerint körülbelül 5 éven belül vége a jelenlegi értelemben vett magyarországi ultra-mozgalomnak...ez a hétvége bizonyította, hogy nem számít semmi, nem számít a néző, nem számít a gyerek a lelátón...nem lesz más a jövőben mint néhány száz ücsörgő, szotyizó néző, aki néha elküldi a kurva anyjába a bírót...ez lesz és semmi több.
Igen, tudom... hülyeség bedobni a tüzet a pályára, de...kiszorítani MINDENKIT a szektorból? Lefújni mindenkit? Bemenni a szektorba és ütni aki ott van (Debrecen-FTC)? Nem is maga a tett, a válaszreakció a döbbenetes hanem az a folyamat, az a háttérben történő megegyezés, kiegyezés (nem tudom kik között - biztos MLSZ, rendőrség, politikusok, média, mittudomén) ami ide vezetett.
Kiknek és miért érdeke, hogy ilyen jelenetek játszódjanak le? Mi a motiváció? Miért történt ez a fordulat? Nem tudom, de gondosan megtervezett, precízen kitalált folyamatokat érzek a háttérben.
Talán jó mutogatnia TV-ben és elvenni az emberek kedvét a meccsre járástól? De miért? Mert nekem ne jöjjön senki azzal a dumával, hogy fél kihozni a gyerekét a stadionba a sok huligán miatt mert már röhögni sem bírok ezen a faszságon. Nem fog kijönni senki akkor sem, ha minden ultrát, szurkolót kitiltanak mert SZAR A FOCINK. Nézhetetlen. Ennyi.
Vagy valami pénzügyi megfontolás áll a háttérben? De ha nincs néző nincs bevétel sem. Vagy ez sem számít?
Vagy politika? De ezzel a témakörrel mit lehet még elérni? Kiket lehet befolyásolni az évekkel ezelőtti balhékról bemutatott videókkal?
Nem tudom.
Nem tudom miért lett megint a szurkoló a közellenség. És már nem csak a tüzet a pályára dobáló hülye. Minden néző és szurkoló. Miért nem a sikkasztó, körbetartozó, nemfizető cégekkel foglalkoznak? Miért nem a 20 Forintért öregeket gyilkoló cigókkal? Miért nem a hanyatló oktatási színvonalra küldik a forrásokat? Miért kell több száz rendőrt és több milliós fényképezőgépeket küldeni a meccsekre? Talán, hogy legyen végre egy szerencsétlen akit lefotóznak és adhatnak neki 100 000 Ft büntetést? Ez a nagy cél és a nagy eredmény? Ekkor vége lesz a huliganizmusnak? Többen járnak meccsre? Nem, nem fognak többen járni.
Szóval a vég szerintem elkezdődött. Egyre több hasonló túlkapás lesz és igazolni fogják őket valamivel, a sok hülye meg beveszi. Aztán kitiltanak mindenkit és nem lesz senki a meccseken.Mert persze a a családok nem járnak majd mert magasak a jegyárak, hányadék a stadion és szar a foci.
De nem baj mert nincs "petárda"...

4 megjegyzés:

  1. Én úgy gondolom ennek nem feltétlenül "anyagi és fizikai" okai voltak, hanem ez lehetett valamiféle erődemonstráció. Elképzelhető, hogy sanyibácsi és és a forradalmár így akarja el kerülni a lenéző tekinteteket. PL: átlagos magyar TV-néző nézi a híreket... a csőcselék "petárdákat" dobál a pályára... fújj... nem lehet tőlük kimenni a meccsre. De látják hogy a rend őrei "rendet raknak a pályán" és akkor ódákat zengenek a zsideszről, hogy eddig a komcsik csak mondták, hogy rendet kell tenni, viktorpapa meg rendet is rakott rögtön. Átlag TV-néző meg van elégedve. És ez a lényeg. A többi nem számít. A magyar emberek kb 56%-a birka, a maradéknak meg csak a töredéke tudja, hogy ott bizony nem csak "petárdával" dobálózó embereket fújtak le. De ők kevesen vannak ezért nem számít. Az ország két harmada elégedett... és mivel? Olyan dologgal amihez semmi közük nincs, nem járnak meccsre, de legyen rend a pályán nekik e fontos....

    csak saját vélemény

    Dani

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez lehet egy magyarázat, nem is áll távol a valóságtól. De akkor is rémisztő:)

    VálaszTörlés
  3. teljesen igaz tartalmúak a sorok...

    Peti

    VálaszTörlés
  4. Béla, blogolj többet. Ha ilyenek jönnek, mindenképpen.

    Én a magam részéről sajnos nagyon egyszerű indokot látok a háttérben. Írtad
    lehetséges okként, h talán ezt jó mutogatni a tévében az embereknek. Nos,
    szerintem ez a kulcs, de mindezt nem azért, h ők aztán emiatt ne járjanak
    meccsekre, merthogy azt speciel pont leszarják. De addig, amig ezzel ki
    lehet tölteni a műsoridőt, addig nem kell mutatni azt, nem kell foglalkozni
    azzal, amit te is említettél, vagyis a körbetartozó cégek, a gyilkolászó
    cigányok, az éhező gyerekek, a mélyszegénységben élő tisztességgel dolgozó
    családok problémáival. És amíg ezeket nem mutatják, addig arra is kevesebb
    alap lesz, h a kormányt bárki is hibáztassa ezek miatt, addig el lehet
    hitetni mindenkivel, h lám, az új rezsim bizony a kánaánt hozta el, hisz
    még a legnagyobb problémát jelentő "huligánokat" is milyen szépen
    megrendszabályozták, ugye. És akkor majd mehetnek a családok, mondják ők,
    bár ennek ettől a ponttól kezdve már nincs relevanciája. Magyarul a
    tökéletes elterelő hadművelet legegyszerűbb, számukra legkönnyebb
    módszerének vagyunk eszközei... És attól félek, h ez így is marad
    mindaddig, amíg igazán magyaros módon egyszerűen nem vagyunk képesek közös
    érdekeinket az egyéni sérelmek fölé helyezni, és az ultra- (casual-,
    huligán-, stb., összefoglaló nevén tehát lelátói-) mozgalmak legalapvetőbb
    pillérét elfogadni és követni, vagyis:
    AZ EGYÉN GYENGE, A SZERVEZETT TÖMEG LEGYŐZHETETLEN.

    VálaszTörlés