2012. február 15., szerda

2/3 - de nem úgy!

Ez a kifejezés, ami elemi iskolás korunkban csak egy "majdnem kerek" törtszámot jelentett, az utóbbi csaknem két év legtöbbet emlegetett fogalmává vált kis-hazánkban, egyszersmind riogató tartalmú szókapcsolattá, olyanná, mint szintén kiskorunkban a "fogmanó", ha az elhangzott, a gyomor összerándult. Most is, csak másképp. De most természetesen nem erről a kétharmadról akarok értekezni, hisz apolitikus mivoltomat továbbra sem tagadnám meg, sokkal inkább az általam egynémelyeteknek már szőr mentén néha-néha említett szellemiségről, melynek födémét magam ácsoltam gondolataim és tapasztalataim tömör faanyagából, s melynek három birodalmi méretű tartóoszlopát a következő elemek alkotják:

SZEX - FOCI - ZENE

Szilárd hittel állítom, a férfiember boldogulása, lelki és szellemi kiteljesedése ezen három lábon jár élete során, persze szigorúan leszögezve, hogy ezen fogalmak nagyon tág értelmezését mindenképp megköveteli a filozófia, az asszociációk nyílt tengerére utazni megértéséhez és elfogadásához kötelező, amennyiben a szex egyben jelentheti az élvezetek minden formáját, a testnek szükséges bárminemű öröm megélését, a foci a harcot, emberek versengését, túlélési, vadászati ösztön modern, civilizált manifesztációját, a zene pedig érzelmek húrjainak pengetését, felszabadító lélekemelést, alkotó, teremtő szabadságot is egyúttal. Vagy még úgy nagyjából mindegyik egymillió dolgot, jellemtől és fantáziától, érzelmi és lelki alapállapottól függően.

Ezt persze lehetne órákon át elemezni, beszélgetni róla sör mellett (fogunk is), most azonban csak egy hosszúra nyúlt preambulumnak (hopp, még egy felkapott szó) szántam, merthogy a tervezett konkrét téma is ezen oszlopok köré, pontosabban ezek kétharmada köré csavarodik, de mindenféle tágabb asszociációs igény nélkül, szorosan maradva az eredeti tartalomnál. E három megragadó fogalom ilyen-olyan kombinációjában alighanem már mindenkinek volt része, hisz ki ne hallgatott volna zenét szex közben, vagy ki ne nézett volna meccset a zene helyett ugyanakkor... :)
Viszont a zene és a foci kapcsolata talán egy ezeknél kissé távolibb nexus, mármint úgy általában. Hisz mint a lenti példákból is kiderül, azért él az, vagy legalábbis a felek olykor randiznak egymással, megejtenek egy-egy laza lépcsőházi menetet. Ezekből gyűjtöttem néhányat, természetesen a teljesség igénye nélkül (ez meg az a kifejezés volt, amit a trehány újságírók alkalmaznak oly sokszor a különböző gyűjtéseik során, mintha mentené őket az, hogy elismerik, hogy igénytelenek:). Kritériumok nem voltak a választásnál, ha csak az nem, hogy ami nem jutott eszembe, hogy létezik, vagy nem tudtam róla, azt nem linkeltem be. :) Véletlenül úgy adódott, hogy csak olyanok szerepelnek rajta, akiknek közük van a magyar bajnoksághoz, de ez meg minden bizonnyal azért van, mert a magyar bajnokság az, ami érdekel és amit figyelek. Hozzá nemigazán fűzök a videókhoz semmit, aki akar, majd utána olvas, hogy kinek mi a sikerlistája a foci vagy a zene területén.

Az egykori esőember, Frankfurt és Utrecht hajdanvolt versenylova dobol:


A NÖFC-ben egykoron 3 meccses fellépési rekordot felállító pszeudo-Coulibaly:


Döglégy, Majka, Katona Patrik és gondolom a fél underground rap által keblére ölelt hungaro-feka: 


Egykoron az MTK-ban nagy tehetségnek tartották Kemont, aztán kiderült, hogy tényleg az. Csak nem a fociban...:


Ezért előre bocs, ezt nem terveztem, ez most jutott eszembe, de most már örülök, hogy így lett, úgy gondolom kiváló csattanó a végére. Volt már itt lokista, vidis, újpesti és libás, már csak PC is úgy kívánja meg, hogy legyen zöld is. :)


Ha valakinek még van példája a fenti kapcsolatra, jelezze, meghallghatjuk.

1 megjegyzés:

  1. Ha a szex és a foci kapcsolatát vesszük alapul, talán a prágai hölgy is játszik, aki focicsapatot alapított. A hölgyemény pornószínésznő, emellett nagy Inter drukker. Ezért lett Inter Praga a csapata neve. :) számomra kissé furcsa összejövetel, a két dolog között. :)

    Akit bővebben érdekel :
    http://sportszelep.nso.hu/sportszelep/a-cseh-pornosztar-sajat-futballcsapatot-alapit-2104509

    VálaszTörlés