2011. szeptember 2., péntek

DP

A címben szereplő „szakkifejezést” gondolom, a legtöbben ismeritek, aki mégsem, annak tréfásan elárulom, hogy nagyon szabadon értelmezve kb. annyit tesz, hogy „dupla élvezet”. És hogy miért adtam ennek a posztnak ezt a címet, annak nagyon egyszerű a magyarázata: az előttünk álló hétvégétől pontosan ezt várom, azaz dupla boldogságot. Innen pedig már világos a képlet, szerintem behúzzuk ma is és holnap is.


Persze tudom én, hogy ezek közül max. a holnapival kapcsolatos reményeimnek létezhet épeszű, racionális magyarázata, de hát pont amiatt is szeretjük annyira ezt a sportot, mert itt néha megtörténhet az is, ami egyébként minden szempontból utópisztikusnak minősül. De komolyan, hát nem akkor kapjuk mindig a legnagyobb meglepetéseket, amikor abszolút nem számítunk rá, merthogy semmi előjele nincsen…? Most finoman szólva minden, de minden ellenünk szól, pont ezért fogjuk legalább két góllal felülmúlni ezeket a meszticeket. Szóval ma újra ilyet élünk majd át (ami máig az utolsó, tétmeccsen, nagycsapatnak minősülő válogatott ellen elért győzelmünk):

Egyébként a kedvenc foci-blogomon van egy fantasztikus beharangozó, aminek kb. minden szavával egyetértek, érdemes elolvasni itt.)

A holnapit viszont nem kell magyarázni, habár ha a fenti logikát követem, akkor éppenhogy vereséget kellene várni, hisz amennyire nem szól mellettünk ma semmi, holnap legalább annyira nem szól ellenünk semmi, de hát egyszer van Budán eb-árusítás, így holnapra már nem jut meglepetés…:) Tényleg nehéz visszaemlékeznem arra, mikor volt ennyire pozitív előjel egyszerre együtt egy soros bajnoki előtt…

Az idő gyönyörű lesz, a sör ha kicsit vizezett is, de korlátlan mennyiségű és olcsó, a belépés ingyenes, és a csapat… Őszintén szólva, bár a többieket még nem láttam, de nem akarom elhinni, hogy akár a bibsik is jobb kerettel rendelkeznének, mint mi. Erősek voltunk a szezon elején is, de ami a héten derült ki, az tényleg feltette a tejszínhabra a koktélmeggyet. Nem azért, mert jött 15 gól, hanem azért, mert újra megjött „a” Focista, „a” Csatár, „a” Farkas Jani.

Jani, a balatoni nyárnak vége, üdv újra itthon, az Nb1 pedig jövőre visszavár, de akkor már mi is megyünk veled!

Ja, ez kihagyhatatlan, magas labda:

4 megjegyzés:

  1. Hát ez nálam nem lett dupla, max csak másfél élvezet, mert a tegnapinak a minősége kritikán aluli volt. Győzelmet nem kell persze megmagyarázni, ha lesz még 27 ilyen meccsünk, akkor elsők vagyunk, de azért nem lenne baj, ha élvezni is lehetne, amit látunk...

    VálaszTörlés
  2. Az első félidő szerintem tök rendben volt. A második már rohadtul nem, de nyertünk így utólag már mindegy is. Szerintem csak egyre jobb lesz ez és a végén mi fogunk örülni. :)
    Béla, kb. igazad volt azzal a 2000 nézővel! :)

    VálaszTörlés
  3. Viktornak boldog névnapot!

    VálaszTörlés
  4. Bocs, de ezt ebben a pillanatban kell lejegyeznem, amikor hallom:

    Gundel Takács Gábor (őt nézem, mert a Sport1 színvonala válogatott meccsek tekintetében már nem üti meg a minimálisan elvárható szintet sem):

    "Lángoló PETÁRDA van a pályán..."

    VálaszTörlés