2011. szeptember 11., vasárnap

Okoskodjunk!

Fel vagyok töltődve élménnyel! Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ez a hétvégi meccs tényleg nagy töltet volt. Újfent, nem először, és nyilván nem is utoljára bebizonyosodott, hogy a maradandó foci-élményekhez nem feltétlenül szükséges a hatalmas stadion, a sok ezer néző, viszont nem árt a villanyfény, a tömött, és a legalább alkalmanként folyamatos éneklésre hajlamos stáb… Ezzel félve bár, de arra is utalok, hogy éppen most, amikor a kiesésünk óta először van reális esélyünk a feljutásra, kezd erősödni bennem az érzés, hogy nem feltétlenül nyernénk vele a lelátón, ha meglenne a campionato. Oké, nyilván azért szomorú nem lennék, mert számos olyan esélyt kínálna, amivel itt a „kettőben” sosem futnánk össze, de ha a múlt hetet is felidézzük, amikor kb. úgy nézett ki stadion, ahogy az élvonalban festene az első bukók után, nos, akkor már minimum árnyalódik bennem az összkép.

Van még valami, amit megfigyeltem magamon. Ahogy telnek az évek, úgy kezd egyre jobban érdekelni a csapat maga is, a taktika, egyéni teljesítmények, meg ilyen focihoz kötődő „bagatell” semmiségek. Nyilván eddig is ismertem a neveket, tán még az arcokat is :), de kb. az eredmények pozitív alakulásánál mélyebben nem érintettek meg a szakmai kérdések. Na, hát most sem lettem sem mágnestáblás-bajuszos analizátor, de még csak Stefi sem (lehet fordítva kellett volna írnom…:)), de azért néhány konklúziót le-levonogatok magamban egy idő után. És bár most még csak négy meccs ment le, ergo az egész szezonra érvényes esszenciákat még a fent említett két potentát tudásával sem fogalmazhatnék meg, szigorúan az eddig történtekre érvényes sommákat azért le merek rögzíteni, úgy mint:

- Végre „posztra igazoltunk”.
- Böjte akkora tanár, hogy lassan egyetemen oktathat.
- A kis Nyilasnak tényleg van esze a focihoz, nagyot nyertünk vele, szerintem kurva nagy erősségünk lesz.
- Továbbra sincs középpályás védekezésünk.
- A csere-jobbhátvédünk egy geci.

Most ennyi jutott eszembe, és mivel itt nem csak én, de más sem szokott a csapattal foglalkozni, most nyugodtan eresszétek ki, ami ezen a fronton bennetek ragadt esetleg, osszátok meg meglátásaitokat, véleményeteket, had tanuljak, had jöjjek rá esetleg, hogy az év igazolása volt Alma helyettese… :)

Ezt meg tanulni, tanulni, már készül a szöveg…

9 megjegyzés:

  1. Én magam úgy vagyok vele, hogy sokszor manapság se tudom lekövetni, hogy éppen milyen felállásban játszik a csapat, de azért fejlődök e téren. A szakmai kérdések, nem nagyon érdekelnek, nem az én dolgom, arra ott van az, akit a meccs taktikai része érdekel! :) Így is lehet szurkolni egy csapatnak! :)

    Ezzel a dallal kapcsolatban meg csak annyit, hogy nagyon megfogott, mikor meghallottam, de szerintem szöveget írni rá, rohadt nehéz. Teki hajrá! :)
    Salute..

    VálaszTörlés
  2. Kedves Teki!

    Hogy milyenek vagyunk mi szurkolók...
    Alma helyettese valószínű nem lesz az év igazolása...de...már meccs közben gondolkodtam rajta,meg is szerettem volna Veled osztani lefújás után.Nagyon nehéz reálisan megítélnünk vkinek a teljesítményét,ha bizonyos előítélettel fogadjuk érkezését.Maradjunk a szakmai résznél,kizárólag e mérkőzés értékelésénél,szívünkre téve a kezünket:a"Geci"kimondottan jól játszott szerintem,játékával(!)csalódást nem okozott,helyt állt,s talán amit még nehezebb beismerni,ami mindkettőnk vesszőparipája,hogy szemlátomást akart is,küzdött,hajtott.Tudom,hogy tudsz reálisan értékelni,ha visszaidézed,amire emlékszel,talán rá is bólintasz és akkor nekünk is lesz egy rovatunk:"Bólints Teki"!

    Stefi

    VálaszTörlés
  3. Nem volt zoomosabb kép?:):)

    VálaszTörlés
  4. Vasárnapi meccsre kellene valamit alkotni.Stadionavató lesz,akkor már lehetne a T.U-nak is valami évforduló ünnepség is:) Úgy se volt a 10 éves ünnepelve ha jól tudom.....:)
    Kosun

    VálaszTörlés
  5. Béla, te rajta se vagy, csak mi látszódunk meg egy csíkos polós sisak :)

    Stefi, még nagyon sokat kell tenni a genyának, h akármire is értékeljem, az, h küzd, az nálam még nem számít extrának...

    VálaszTörlés
  6. Stadionavató

    Bajnokság: 2011.09.18. 16:00 Tatabánya - BKV Előre
    Helyszín: Tatabánya, Ságvári Endre út 9.
    Kezdete:2011.09.01. csütörtök20 :00
    Vége:
    Stadionavató
    Tatabánya Megyei Jogú Város, a Duna FC Tatabánya és a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia nevében tisztelettel és szeretettel meghívjuk a tatabányai "Bányász" stadionjában rendezendő ünnepségre.
    2011. szeptember 18-án, vasárnap 13:00 órára.
    Az ünnepre az ad alkalmat, hogy a nagy múltú tatabányai futballklub stadionja felveszi az egyesület világszerte legismertebb egykori játékosa, azaz Grosics Gyula nevét: ettől a naptól kezdve a tulajdonos városi közgyűlés döntése értelmében a Grosics Gyula Stadion nevet viseli.

    Felidézzük egy nagyszerű győzelmet is: harminc éve annak, hogy a TBSC 2-1-re legyőzte a Real Madridot az UEFA-kupában. A jeles évforduló apropóján ismét pályára lépnek a kedvencek.

    A délutáni program:
    13:00 "Ünnepélyes keresztelő"
    14:00 TATABÁNYA (1981) - HÍRESSÉGEK VÁLOGATOTTJA
    öregfiúk-mérkőzés
    A találkozót Kassai Viktor a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntőn közreműködő játékvezető dirigálja.
    16:00 DUNA FC TATABÁNYA - BKV ELŐRE
    NB II-es bajnoki mérkőzés

    VálaszTörlés
  7. puta madre Alvaro!

    G.D.

    VálaszTörlés
  8. Mikorra mentek fel vasárnap a stadionba? Kosun

    VálaszTörlés
  9. megint az a féleszű lesz a spori?

    VálaszTörlés