2012. február 27., hétfő

Nem tetszik...

...sok minden. Nekem sajnos sok minden nem tetszik. Mindig mindent és mindenkit meg akarok változtatni, a magam képére formálni. Sokszor érzem azt, hogy a világ akkor lenne jó, ha minden és mindenki úgy működne, úgy viselkedne, ahogy én szeretném. Na most ez nyilván sok minden más mellett azért is baromság, mert ebben az esetben kevésbé lehetnék egyedi, különleges. A világban tehát jó az, hogy eltér egymástól minden tetszőlegesen kiválasztott két dolog. Ettől függetlenül én nem tudok kibújni a bőrömből, és kritikus maradok, alighanem addig, amíg élek. A bennem megfogalmazódó judikációk egy részét előbb-utóbb ki is mondom, hogy sajnos vagy nem sajnos, azt helyzete válogatja. De persze akadnak szituációk, amikor sikeresen magamba fojtom ezeket, ami már csak azért is jó, mert ha nem így lenne, akkor másból sem állna kifelé történő kommunikációm, mint panaszkodásból, kritikák osztásából. Ezt tehát általában próbálom legyőzni, most azonban nem megy, de tudjátok mit, most éppen nem is akarom, hogy menjen. Most néhányat kiengedek, még akkor is, ha a nekem nem tetsző dolgok között totális logikai bukfencet vetve az első helyek egyikén éppen az áll, ha valamiről túl hamar alkotunk véleményt, vallom ugyanis, ha már kritizálunk, legyen minél megalapozottabb a véleményünk. Viszont így legalább lesz módja az életnek, a sorsnak, az időnek, de mindenekelőtt az FC Tatabányának utólag mindent az orrom alá dörgölni, nekem pedig lesz módom nemes és bölcs erényeimet felvillantva megkövetni mindent és mindenkit.

De most akkor se tetszik

- hogy módszeresen ölnek ki minden tatabányai gyökeret, olyan erőt a keretből, ami bármiféle szellemiséget, kohéziót plántálhatna a közösségbe (Farek? Mena? Bubu? Aha, tudom, hogy nem voltak jók, csak éppen egy CSAPAT esetében nem KIZÁRÓLAG ez kell, hogy számítson).
-  kukásmezben játszunk, mikor van nekünk ha nem is szép, de legalább a Club színeit viselő kék és fehér mezünk is.
- a kommunikációra továbbra is nagy (sőt, egyre nagyobb sugarat leíró) ívben tojnak az illetékesek. Eddig ugye az volt a "jelszó", hogy aszongya: "Nézzétek meg a fészbukóóón, böff", de az utóbbi időben ott is már csak annyi van, hogy "részletek a honlapon". Na ja, csókolom, a honlapon, akármelyik megyei sörklubnak komolyabb a honlapja, 2012 van, tisztelettel. (Az ankétról ugye csak én nem tudtam semmit előtte? Ugye? Ja, mégsem?)
- a játék. De bár ez lenne az egyetlen baj...
+1: DOMBAI??


14 megjegyzés:

  1. Számomra úgy az egész túra nem érte el a várt hatást, de ezt lehet, hogy a bennem bújkáló influenza számlájára lehetett írni. Vagy nálunk is létezik szezon eleji forma? Vagy túl közelre menetünk? Vagy csak meg kéne szüntetni az ingyenbuszt? Nem is tudom.. és akkor még a játékról nem is beszéltem..na meg persze, hogy számomra érthetetlen okokból kikerült a kezdőből a kedvenc játékosom...

    G.D.

    VálaszTörlés
  2. Teki, ezt a bibsi pinát minek kellett a poszt végére betenned? Tetszik:)?

    Peti
    ui:szerintem meg jó volt a túra:)

    VálaszTörlés
  3. Lelátón is van idény eleji forma, meg túl közeli helyszín:)
    Szerintem is jó volt a túra, hányadék a mez, ha itthon sem kék-fehérben játszunk tombolni kezdek...

    Játék szokás szerint szar, de a lényeg tényleg, hogy hol a Bandi?!?!

    És ebben a videóban tényleg sok a libsi, bibsi, cigó!!!, szóval...tényleg tetszik a Tekinek a csaj:)

    VálaszTörlés
  4. Gondolkodtam, h vicces legyek-e, vagy őszinte. Ez azon múlt, h mi az eredménye a vívódásaimnak azon kérdés mentén, h ti viccesnek, vagy őszintének szántátok-e. Aztán meglett az eredmény: szerintem ti komolyan beszéltek. Ím tehát a válaszom.

    Azért basszameg, meg én már kibebaszottul unom a politikát, a megosztottságot, azt h mindent politikai meg tökömtudja milyen beállítottság alapján ítélünk vagy határozunk meg.

    Nem, nem léptem be az LMP-be, olyannyira, h mostantól utálom a szőkéket, a hagymatermesztőket, a szőrös-hátúakat, akik tejföllel eszik a krumplit, akik csak kétnaponta szarnak, akinek egyforma a kisujja meg a gyűrűs és még mindenkit.

    Ja, a libsiket is persze, meg a biboldókat is.

    De nem ez alapján ítélek meg senkit akkor, amikor valami produktumáról van szó. Pláne, ha egyetértek vele.

    De csak a ti kedvetekért a meccs után posztolok csak nektek egy külön bejegyzést.

    Ui: SUNÁZNÁM!

    VálaszTörlés
  5. A különböző rasszista megjegyzések csak a video linkelésének okait próbálta kideríteni és felszínre hozni, nem feltétlenül utal a megjegyzéseket leíró emberkék politikai megfertőzöttségének szintjére, egyszerűen okfeltáró jelleggel, "kiugrasztani-a-nyulat-a-bokorból" okokból íródtak, sikerrel:)

    VálaszTörlés
  6. Igen, siker, legközelebb buzi-videók lesznek meg cionista jelszavak.
    Most megyek beiratkozok a Lauder Javnéba.

    VálaszTörlés
  7. Kedves Teki!

    Ne idegeskedj!Vannak dolgok,amik túlmutatnak rajtunk.Lásd Videoton,ott sem kérdeztek senkit,lecseréltek szinte mindenkit,fehérvári érzelmű ember talán már nincs is a vezetésben...sem...
    Igyekszem pontonként reagálni:
    -Dombai:sorolhatnánk az okokat miért szeretjük,mi mindent köszönhet Neki a csapat stb.Hiába,nem a mi hatáskörünk és valószínű semmit nem tehetnénk azért,hogy Ő álljon most a kapuban.Kiss Imre hozott egy döntést,az Ő felelőssége,az Ő állása...stb...Tételezzük fel,hogy a felkészülésen egyenlő mércével indultak a "0"-ról,lehet,hogy az ott nyújtott teljesítményével érdemelte ki.Nem voltunk ott,nem tudhatjuk.Kívánalmunk lehet,de döntésünk nem.Mondjuk felelősségünk sincs,anélkül pedig könnyű mindenkinek véleményezni,döntéseket meghozni következmény nélkül.Gondoljunk bele,ha mindenhol a kívülálló állítaná össze a csapatot,sok ember munkája feleslegessé válna és komolytalan is lenne.Egyet tehetünk,megadjuk a bizalmat Borosnak,elvileg ugyanannak a csapatnak a sikeréért szorítunk...sajnos nem tehetünk egyebet.
    -játék:...Hát igen...Megmondom őszintén,én nem láttam most olyan katasztrófálisnak a helyzetet.Próbálom reálisan értékelni.Nem szabad kiindulni az SZTK helyezéséből,annál ősszel is jobb csapat volt,de nem jöttek az eredményeik.Most NB2-höz képest jócskán megerősítették,úgy gondolom egy nagyon jó edzővel a feljutásért kellene küzdenie velünk együtt és még vagy 2-3 csapattal.Véleményem szerint az erősítések után,ezen a meccsen inkább nekik volt mit szégyellni,mint nekünk.Ha megnézted az összefoglalót,egy jó formában levő Mórinak egyedül 3 gólt kellett volna szereznie.Adnék még pár fordulót az értékelés előtt és ha valóban nem tapasztalunk előrelépést,akkor máris jelezzük Pilunak,hogy szeretnénk élni a lehetőséggel...
    -kötődés:Farek nálam még befért volna,lehet,hogy ki van adva a fiatalítás a vezetés részéről,nem tudhatjuk,de ha így van,valahol muszáj elkezdeni.Továbbra is vallom,hogy Mena %-osan nagyon gyenge volt pontrúgásilag,tény,hogy jól jöttek a góljai,főleg,ha győztesek voltak,de csak azért nem tartható a pályán,hogy minden 20-30.pontrúgás hozzon helyzetet,vagy gólt.Nehéz elismerni,vagy nem,de ebben még Herédinek is igaza volt.A gyenge teljesítményekkel pedig nem lehet mit tenni,sajnos Bubu kritikán aluli volt.A jelenleg pályára lépők közül én Lajtost elküldtem volna,nálam Ő nem "Tatabánya-szintű"játékos,bár hozzá kell tegyem,most nem volt rossz.Próbáld meg úgy értékelni a meccset,hogy végig mész posztonként,felidézed az eseményeket,hidd el,sokkal jobb kép alakul ki,pontosabban kevesebb rossz,mint az összkép.Ez pl.érdekes.
    -kukás mez:nem bánnám,ha bajnokságot nyernénk,néha kukásban...El kell fogadni,be kell látni erre halad a világ.Már minden más ország bajnokságában megfigyelhető,hogy csapatok a klubszínektől merőben eltérő szerelésekben is játszanak,felsorolásba nem kezdenék,ha megengeded.Másik pedig valószínű az üzleti érdek...Meg a holland vonal...Meg Kiprich Józsi...Szóval sok minden,megint csak nem a mi hatáskörünk,sajnos,vagy nem sajnos.
    -kommunikáció:100% egyetértés.No comment!

    Üdv!
    Stefi

    VálaszTörlés
  8. Kedves Balogh Balázs!

    Először is kérem, ne éljen vissza kedves és nagyra tartott szurkolótársunk identitásával. Mi őt tiszteljük és becsüljük, közénk valónak gondoljuk, aki velünk egy ivású és a mi érdekeink mentén érez, gondolkodik. Teljesen alamuszi dolog az ő nevét felhasználva bejönni ide és védeni a mundér becsületét. Kérem vegye tudomásul, h ha a látszat néha mást is mutat (vagy önök próbálnak onnan más látszatot kelteni) azért a foci elsősorban a szurkolókért van, és ha valami a szurkolónak nem tetszik, akkor azt bizony jogában áll megemlíteni, felróni. Nem igaz, amit ön állít, h semmi értelme és h soha nem lehet vele elérni semmit, elég legyen csak emlékeztetnem a tavaly őszi, Veszprém elleni meccset követő eseményekre, majd az azt követő bajaiakra. Gondolom ön sem állítja, h a kettő között nincs összefüggés...
    Elhiszem, h feladatául kapta, h velünk elhitesse, minden úgy jó és úgy szép, ahogy van, de önnek is szeretnék energiát spórolni mikor azt mondom: ne tegye, mert amint jó játékot fogok látni, én leszek az első, aki dicsér, ünnepel, hozsannáz. Ez lehet akár a következő meccs is. Aztán az utána lévő lehet, h megint szar lesz. Mert mindig csak azt az egyet fogom megítélni, amit láttam. Nem a következőt, nem az előzőt, hanem azt. És véleményemben még csak az sem fog befolyásolni soha, h a hígfos magyar másodosztály tippmixkirályainak és pénzmosodáinak épp milyen elnevezésű egyletét sodorta szembe a sorsolás.

    Üdvözlettel,
    Takács Péter

    VálaszTörlés
  9. Ezt mire írtad Teki?

    Stefi

    VálaszTörlés
  10. Mi a helyzet Teki, megint valami magas színvonalú Fészbuk bejegyzés?

    VálaszTörlés
  11. Nem Urak, de ezek szerint az irónia nem megy. Stefi, apám, ez bizony a tiédre ment, amúgy szarkasztikusan...

    Mert erősen szeretném hinni, h ezek nem az őszinte gondolataid...

    VálaszTörlés
  12. Hát ezt benéztem:)
    De újra végigolvasva ez tényleg nem lehet Stefi értékelése...:)

    VálaszTörlés
  13. Szerintem Teki túlgondolod a dolgokat,véleményem szerint nem írtam semmi borzasztót,de ezután nem is fogok.A Tatabányának szurkolok amíg létezik és létezem.De senki nem fogja megkérdezni,hogy jó-e a kukás mez és hiába ellenzem egyedül,vagy ellenzi 10 ember...Bandit sem miattunk fog védeni,vagy éppen nem,a játékos politikát sem tőlünk fogják függővé tenni.Ennyi a lényege.Sajnos a mindennapi problémáim túlmutatnak ezeken.

    Üdv!

    VálaszTörlés
  14. Nem volt semmi borzasztó, ezt senki nem mondta, csak az én felfogásommal nehezen összeegyeztethető, h szó nélkül elfogadjam a nekem nem tetsző dolgokat "úgyse tudok változtatni rajta"-alapon. Ennyi és nem több, azért az gondolom végig világos volt, h nem a csapat ellen szóltam.

    Légyszi ezután is írj mindig ha véleményed van, attól színes a világ, h nem látunk mindent egyformán, szép is lenne... :)

    VálaszTörlés