2012. április 10., kedd

Vékony határ

Szánalmas és lenyűgöző. Látszólag egymástól távol álló jelzők, azonban mint korábban többször, hétvégén is bebizonyosodott, hogy olykor a két ellenpólus nincs is oly messze egymástól. Észak és dél, fekete és fehér, sötét és világos, jó és rossz, édes és keserű, ezek nem csak nincsenek egymás nélkül, de tulajdonképpen messze sem esnek a másiktól. Lényegében mindig minden csak attól függ, miképpen határozzuk meg az origót, vagyis inkább magát a koordináta-rendszert. Mert ugyanaz a vektor, ami az egyikben ilyen utat jelöl, az a másikban bizony könnyen előfordulhat, hogy teljesen más irányt mutat. Most pedig nem, egyszerűen nem vagyok hajlandó olyan univerzumot viszonyítási alapnak tekinteni, amiben a hétvégi túra egyértelműen szarnak minősíthető. Hiányosnak, torzónak talán igen, de jusson eszünkbe ezen a ponton, hogy a világegyetem legemlékezetesebb, s emiatt is legértékesebb kulturális, szellemi vagy akár épített emlékei sok esetben illethetők pont ugyanezzel a jelzővel, ami talán azért is van, mert a világ maga is ilyen, azaz tökéletlen, s így lényünk legbelsőbb kérgeiből fakad ki a velünk-született ösztön, hogy a lét alapvetésével, a szabálytalansággal azonosuló, azzal egynemű jelenségeket sokkal könnyebben fogadjuk be és ítéljük meg a természet rendszerébe illeszthetőnek, ezáltal élőbbnek, emberibbnek.
De nem filozofálni akarok, mert utálok olyanokkal foglalkozni, amihez nem értek.
Azt akarom ezzel mondani, hogy hiába esett az eső, hiába kaptunk ki, hiába a volt olykor hű a hazai oldal a "legajka" jelzőhöz, ezt a szombatot igenis lehetett élvezni.
Elsősorban a büfében :), de azért a "lelátón" is, mert meg kell mondjam (és remélem nem csak a sör torzította el audioreceptoraimat), hogy régen tűntünk ilyen hangosnak, s időtartamban sem énekeltünk ennyit Baja óta szerintem.
Az meg nagy túra volt.
Ahogy ez is. Mert a szánalmas és a lenyűgöző nincs messze egymástól.

4 megjegyzés:

 1. Tóth Bálint lett a Szeged edzője.

  G.D.

  VálaszTörlés
 2. Örömmel értesülök róla,hogy élve megúsztad a szombat éjszakai bulizást a ...sógorral!

  Stefi

  VálaszTörlés
 3. Áááááá, Stefi, kemény vagy!:)

  Tóóóóóóóth Bááálint!!!

  VálaszTörlés
 4. " A Grosics Gyula stadionban felszerelésre kerülnek a lámpatestek, és ezáltal esti edzésre, és esti mérkőzésekre is alkalmas lesz a center pálya.
  (A felcsúti stadion világítótesteit kapja majd meg a Grosics Gyula stadion.) Ezeket a kivitelezéseket a Pharaos'95 KFT végzi. "

  az úgy érdekes... :)

  VálaszTörlés