2012. május 25., péntek

Clean sheet


Egyszer már volt egy olyan "asszociációs-rejtvény", aminek megfejtése azonos volt a mostanival - mert fenti videó is egy ilyen játék feladata volna ám -, bár itt kétszeresen is csökkentettem a kihívás nehézségét, részint mert megneveztem milyen korábbi példával analóg a mostani, részint pedig azzal, hogy segítségül hívtam jó öreg Jenő bá'-t, ki többször is az éterbe indította a választ fentebb. Bizony, az új edzőnk kinevezéséhez szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni a magam csökevényes szókészletével.
Azt lehet tudni, hogy én eddig nem tartoztam az alapvetően masszív kétfős fan clubjához, mely gyökeret eresztett egységünk képezte termékeny táptalajban. Persze értékítéletem alapja elsősorban az iránta érzett szimpátia szintje volt, és csak másodsorban a szakmai kvalitásaival kapcsolatosan meglévő skrupulusaim, hisz bár nyilvánvalóan magam nem értek hozzá (erre megvan a saját emberünk Dottore Stefano személyében), azért nekem az valahogy mindig "büdös", ha egy televíziós közvetítésben szakértőként szereplő egyén legvelősebb hozzáfűznivalói az "A csatárnak üresbe kell futnia és valakinek be kell tenni a védők mögé a labdát"-kategóriából kerülnek ki. Az meg, hogy a Baja szépen játszik, fent részletezett hiátusaim, valamint annak okán, hogy elsősorban saját csapatom játékára tudok hellyel-közzel fókuszálni, nem nagyon szövődött bennem szilárd világnézetté. Tehát mikor meghallottam, hogy mi az új szitu, nem kerített hatalmába az a tünetegyüttes, ami akkor jelentkezik az emberen, mikor szombat este a tévében hall öt számot, amiket az előző héten egy kis papírfecnin beikszelt. De mint a legtöbben, én is szoktam gondolkodni, s olykor értékelni bizonyos dolgokat higgadtabban, több szempontot figyelembe véve. S mindezek eredményeként két dolgot tudok kijelenteni.
Az egyik, hogy az, hogy ami eddig volt, az nem volt jó, és ez teljesen egyértelmű kellett, hogy legyen mindenki számára, de félő volt, hogy a mindenkibe csak azok nem tartoznak bele, akiknek egyedüliként van módjuk tenni az állapot felszámolásáért. Most bebizonyosodott, hogy de bizony, ők is ide értendők. Nem tudom, a keret fog-e jelentősen átalakulni, erősödni, de akár így lesz, akár nem, az világos volt, hogy edzőre, egy másik edzőre mindenképp szükség van, új impulzusra, más módszerre, olyanra, amivel talán ki lehet alakítani egy közösséget a kereten belül, mert ahogy többször beszéltük, s ahogy belső forrásokból is értesültünk, a legnagyobb akadálya a komolyabb eredmények elérésének mindenekelőtt a belső kohézió meglétének hiánya volt. Hogy ez most meglesz-e, vagy nem, azt még nem tudhatjuk, de mindenesetre így legalább van rá esély, míg a status quo megtartása mellett ez teljesen sansztalan lett volna. És averzióim ide vagy oda, azért be kell látni, hogy a realitások talaján maradva alkalmasabb jelöltet nehezen találhattunk volna.
A másik dolog, hogy mindenkinek, aki újként lép be klubunk életébe, jár annyi esély, hogy tiszta lappal indulhasson, és aztán az itt elért eredményei, az itt tanúsított hozzáállása, az itt megtapasztalt személyiségjegyei, kvalitásai alapján mondjunk róla értékítéletet később. Mondom mindezt úgy, hogy miközben írom, nem vagyok biztos magam sem ennek a kijelentésnek az erkölcs-oldali megrendíthetetlenségét illetően, és tudom azt is, hogy ahhoz, hogy le tudjam írni, kellett némi pozitív irányú elfogultság, hisz mégis csapatom jövendő edzőjéről beszélek, akinek megítélését mostantól nem akarom olyan hendikeppel indítani, amilyennel a 2000-es évek eleje-közepe óta egy soproni drukkernél bír, de erről majd esetleg ők mesélnek holnap, ha úgy adódik, én most inkább nem linkelek ide semmit bizonyos 5 év felfüggesztettről...

Azért hajrá, Bogesz.

HOLNAP MEG ON TOUR SOPRON!

2 megjegyzés:

  1. Ismét megérte várni...!Nem tehetek róla,imádom olvasni.Bizakodok,de,mint mindenkori kedvenc játékosomnak,Józsinak is eredményes búcsút kívánok az utolsó fordulóra!

    Stefi

    VálaszTörlés
  2. http://ultrasliberi.hu/wp-content/uploads/2012/05/tatabanya.jpg

    G.D.

    VálaszTörlés