2013. február 24., vasárnap

Kedvcsináló és felvezető tavaszra!

"Csapatunk 4-2-re diadalmaskodott a Cegléd ellen a bajnoki nyitány előtti utolsó mérkőzésen, mely a jövő héten rajtol. Játékoskeretünkben nem történtek nagy változások és így vágunk neki a bentmaradás kiharcolásának." BK

Így múlik el a világ dicsősége egy fél év alatt, így válnak nevetségessé politikusok hangzatos kijelentései, építőipari vállalkozó céljainak komolysága bizonyosodik be azok számára akik hittek neki és hittek egy újabb "aranykor" eljövetelének.
 Minden idők egyik legcsendesebb és legeseménytelenebb téli felkészülésén van túl a csapat, ha jól tudom jött kölcsönbe két játékos ennyi. Persze a "pénzeszsák" kiürülése után ez nem is meglepő, talán könnyebb így mindenkinek, nem kell kínos magyarázkodásba kezdeni a nyári kijelentések után ("feljutás a cél"), nem kell polgármesteri szintig megszervezett szurkolói ankétot tartani, a helyünkre kerültünk és bármennyire is fáj ezt bevallani de sajnos a fenti kijelentés sokkal jobban megfelel a mostani valóságnak mint a nyári, feljutásról szóló nyilatkozatok az akkori valóságnak (amelyek megfeleltek a még kitartó és a kijelentések mögött létező valóság mélységeit kevésbé átlátni tudó szurkolók hülyébe vételének és egyszerű átverésének).
A helyünkre kerültünk és szerintem nem szabad visszanéznünk, csak előre. Van egy helyzet amit meg kell oldani (bent kell maradni, nem lesz egyszerű). Ebből a helyzetből szerintem sok mindent ki lehet hozni, van motiváció a játékosok és a szurkolók számára is. Nyilván nem olyan mintha a bajnoki címért játszanánk de ha valaki szereti ezt a klubot akkor annak ez is megfelelő alap arra, hogy kimenjen a stadionban és a csapattal együtt elérje ezt a redukált célt. Ez még mindig jobb mint a langyos víz, bár lehet túlzottan pozitív vagyok.
Ki kell harcolni a bent maradást, meg kell mozdulni az embereknek, kurvára kimenni a stadionba végre azért, hogy ne megye 1. színvonalú legyen a nézőszám, aztán vagy sikerül vagy nem. Ha nem akkor jönnek a helyközi buszos túrák...mindig csak pozitívan!

17 megjegyzés:

  1. http://ultrasliberi.hu/2013/02/egyutt-a-szurkolok-kriminalizalasa-ellen/

    VálaszTörlés
  2. Kiváló írás Béla, minden szavad arany. Magam olyannyira nihillel itatódtam át, h teljes némaságba borultam a szünet idejére, úgyhogy külön köszönet, h felvezetted a szezont. :) Vasárnap este tán már én is tudok majd miről írni.

    Ui: Tényleg jobb olvasni a fehér háttéren? :)

    VálaszTörlés
  3. http://www.fctatabanya.hu/2013/03/01/hatarozott-fellepes-a-sportszeruseg-vedelmeben

    nem hiszem, hogy ez nálunk nagy problémát szokott okozni..

    VálaszTörlés
  4. "Egyre hangosabb az a vélemény, hogy sokan azért nem járnak bajnoki meccsekre, mert riasztja őket az ott tapasztalt sportszerűtlenség, gyűlölethullám. Az MLSZ eltökélt abban, hogy – a klubokkal közösen – olyan hangulatot teremtsen a magyar stadionokban, amely egy kisgyermek és édesanyja számára sem riasztó, de ahol a legszenvedélyesebb szurkoló is kimutathatja klubja iránti rajongását."

    Az ilyen kijelenésektől a falnak rohanok miközben két kézzel tépem ki a hajam...ilyen demagóg, csúsztatásokkal teli, önigazoló, hazug kijelentések miatt gondolom újra és újra, hogy ezek az emberek valahol egy másik bolygón élnek és közük nincs a valósághoz. Megint jön a túlkompenzálás, egy buzi Felcsút után a játékleállás, MLSZ ellenőr, stb...
    Lassan eljutunk oda, hogy már a csecsemőket, elfekvőben tengődőket, külföldön élőket is csak az tántorítja el a meccsre járástól, hogy meccshangulat van a meccsen. Mert különben ez az egyetlen vágyuk, hogy wc nélküli, omladozó stadionokban nézzék a sok béna botladozását.
    Menjenek a kurva anyjukba.
    Na, ezért nem járnak a kisgyerekek és édesanyukájuk a stadionba:)

    VálaszTörlés
  5. A háttér pedig nem tudom miért lett ilyen:)

    VálaszTörlés
  6. Azért engem nem kis örömmel tölt el, h az összes ilyen faszorrú zsidráknak, meg azoknak, akik az ilyenek által irányított média szavait isszák az orra alá dörgölni, h nézze meg, mennyi idő alatt fogyott el az összes jegy napjaink "legveszélyesebb" párosításának következő felvonására...

    VálaszTörlés
  7. Remélem nem tettem keresztbe sok mindenkinek a vasárnapi időponttal,természetesen az én közbenjárásomra lett vasárnap a meccs,mert a TV előre hozta a kézi időpontját és azon ugye nem lehet változtatni,mert a TV diktál,amúgy meg csak a kézin lehetne ,a focin nem.Focin viszont csak a napon és nem az "órán",persze szükségeltetett ehhez az Ajka beleegyezése is,mert ugye szeretett szövetségünk csak így engedélyezi...Az persze már nem is meglepetés,hogy klubunknál az egybeesésről senkinek nem volt tudomása,így hát szóltam Pilunak és Krisznek,hogy esetleg,ha szeretnének néhány embert a lelátóra,akkor lépjenek.Elnézést,ha vkivel ki.....tam!Hajrá Bányász!

    Stefi

    VálaszTörlés
  8. "Természetesen", ez jó :) Baszki Stefi, te már óriási hatalommal bírsz, ha már ma nincs meccs, a Pápa-Fradit nem tudnád előrébb hozatni, h megnézhessem a tévében? :) Egyébként nem hiszem, h túl nagy létszámú lenne a közös metszet a két látogatói bázist illetően, de lehet h tévedek.

    VálaszTörlés
  9. Stefi durva vagy!
    De semmi baj,jó ez így is.

    VálaszTörlés
  10. Húú,már tudom kit kell szidni. :D Én a szombatra készültem,vártam,a vasárnap sajnos nem oké,nem tudok menni. Az a pár tucat ember szerintem kibírta volna,hogy késik a fociról kb 20-25 percet,másrészről meg rohadjon meg az mlsz,hogy órát/percet nem,csak napot lehet módosítani.Igazi rugalmas,szurkolóbarát politika.
    Bechuck Norris véleményét én is osztom,végre van valami cél,nekünk is és a játékosoknak is.A másik fronton meg igen is harcolni kell az mlsz modern foci politikája ellen,mert ha nincs ellenállás,még keményebb lesz a hatalom.
    A jövő héttől én is a hajón,bekapcsolódom a tavaszi hadjáratba,holnap szurkoljátok ki a győzelmet nélkülem,nem lesz nehéz,ott lesz helyettem 1000 ember a kéziről. :)))))

    Hajrá Bányász! "Őrizzük a lángot.."

    Baggio

    VálaszTörlés
  11. Ja és Stefi,Baján várok majd ezért egy korsó sört. ;) A BCO bevezeti a Stefizetsz politkát! :)

    VálaszTörlés
  12. Baggio, rossz a hír de brillírozol a tulajdonnevekkel:)

    VálaszTörlés
  13. Stefizetsz.. hát ez nagyon nagy Baggio! :)

    VálaszTörlés
  14. EPIC. Baggio humorpirulája a hét termékdíjas árucikke. :)

    Teki

    VálaszTörlés
  15. http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=1981/clubs/club=50131/matches/index.html

    Na és ez? A mi eredményeink.. Szerintem elég durva,még ha nem is szándékos. Nem tudom tudnak-e róla a klubnál,Krisz írhatna egy hivatalos levelet.

    B

    VálaszTörlés
  16. Krisz? Majd Stefi elintézi, felhívja Michelt és kész. :)

    Teki

    VálaszTörlés