2015. március 21., szombat

Klásszikó

Isten látja lelkem, eredetileg nem ezt a címet szántam ennek a rövidke beharangozó bejegyzésnek, de miután az imént egyik "kedvenc" Sport TV-s makim szájából elhangzott a szó, nem hagyván felednem, mire is figyel a hétvégén a (biszem-baszom) futballvilág, személyiségem mélyén meghúzódó provokatív ösztönömnek ellenállni nem tudva kénytelen voltam felülírni kezdeti koncepciómat. Mert tudom ám, többségetek milyen gyengéd kapcsolatot ápol e terminus technicus-szal, főképp annak bizonyos időszakokban történő frekventált citálásához... :)

De a röhej az, hogy amint rügyet eresztett elmémben az elhatározás a titulusváltással kapcsolatban, rögtön rá is jöttem, hogy (bár leginkább szarkasztikus nézőpontba helyezkedve) akár a mi fellépésünkre is ráaggatható lenne a jelző. Már ha létezne ilyen jelző, persze. :)

Mert azért a laposiakkal megvívtunk már pár nagy csatát, sikereset és kevésbé sikereset, és nem csak a pályán, úgyhogy mindenképpen azon kevés bagázs közé tartoznak a jelenlegi csoportellenfeleink közül, akikkel jelentősebb közös múltunk van. S most tekintsünk el attól a mellékes ténytől, hogy ez csak a második csapatuk, mert a klub ugyanaz, márpedig minél lejjebb süllyedünk a posványban meg a nemzeti bajnokságok rangsorában, annál kevesebb olyan egyesülettel tudunk összefutni, akivel bármilyen módon is kapcsolódási pontot találunk a történelmünkben, viszont szükség van olyan eseményekre, meccsekre, párosításokra, amikre az évek ráraktak már némi patinát, kiemelve azt a soros megvívandó ütközetek néha monoton sorából.

Egyébként, csak hogy visszautaljak még egy gondolat erejéig a címadás rítusára, ez, ami végül felkerült a harmadik verzió volt a fejemben, az első ugyanis a "Másik Misleny" lett volna, mert emlékeim arról tájékoztattak, hogy itt sem nagyon nyertünk még soha. Csakhogy mivel emlékeim kb. annyira megbízhatóak, mint az Orbán-rezsim, és amiben egyedül biztos lehetek az csak annyi, hogy ezért az állapotért az illetékes szervem sejtjeinek heti rendszerességű pusztításával szépen meg is dolgozom, gondoltam jobb, ha mielőtt hülyeséget írok, ellenőrzöm az almanachokat. Ott pedig azt találtam, hogy a 2008/2009-es és a 2012/2013-as ligában is diadalittasan távozhattunk az egykori Arrabona területéről, így változtatni terveztem "Majdnem Misleny"-re.

Csak aztán jött ez a manus:

És akkor elnézést mindenkitől. Már másodszor. De ne csak én szenvedjek. :)

Délután 3-tól pedig jön a kárpótlás, és a visszavágás. Mert van miért. Hogy klasszikussal éljek:

"Egyszer valakinek bele kell szaladnia a késbe..."

Hajrá, Bányász!

3 megjegyzés: