2013. június 3., hétfő

Kommentfogó a latolgatáshoz

Ez a poszt most semmiről nem fog szólni, csak helyet ad a hétvége lehetséges kimeneteleinek taglalásához. Ami új: most nem egy adott meccs vagy párharc várható esélyein kell polemizálni, hanem azon, hogy egyáltalán lesz-e meccs, kell-e meccs.

Magyar fodball, 2013.

BUZI MLSZ!

De hogy vigadhassunk is kicsit, íme itt van a magyar foci saját, beépített Johnny Gold-ja. Csak hogy lássuk, vidám jelenetek is történnek a magyar lelátókon. :)

13 megjegyzés:

  1. Duna Fc Tatabánya (NB2) - Budaörs (Duna 1)

    eszerint hazai pályán kezdünk, azt nem írták, hogy mikor, de elvileg szombaton. nem?

    Aurél

    VálaszTörlés
  2. Persze, lehet ilyen felírást találni, meg lehet ugye másmilyet is. Kérdés, melyiknek mi a forrása, és így a hitele.

    Buszi MLSZ!

    VálaszTörlés
  3. OSZTÁLYOZÓK AZ NB II-ÉRT
    JÚNIUS 8., SZOMBAT
    Felsőtárkány (Mátra 1.)–Szolnoki MÁV FC (NB II Kelet 6.)
    Duna FC Tatabánya (NB II Nyugat 6.)–Budaörsi SC (Duna 1.)
    Soroksár SC (Alföld 1.)–Restart-Ceglédi VSE (NB II Kelet 9., mert a 8. FTC II nem indulhat a másodosztályban)
    Dorogi FC (Bakony 1.)–SZTK-Erima (NB II Nyugat 7.)
    Dunaújváros PASE (Dráva 1.)–Soproni VSE (NB II Nyugat 8.)
    Várda SE (Tisza 1.)–Szeged 2011 (NB II Kelet 7.)
    Az elöl szereplő csapatok az első meccsen hazai pályán szerepelnek. A visszavágókat június 15-én játsszák.


    Aurél

    VálaszTörlés
  4. A kurva anyjukat. Reméltem, h idén már nem kell több meccset kihagynom...:(

    VálaszTörlés
  5. Egy kollega az nb2.hu-n teljesen jól összefoglalta a lényeget, érdemes elolvasni:

    "Az egy nagyon szomorú dolog, hogy nem kaptunk egy esélyt. De ez csak egy része…
    A Tatabánya, mint 6. helyezett, játszik egy oda-vissza meccset, ami éles.
    A SZTK két tét nélküli meccsel, már előre lehet tudni, hogy bentmarad, mivel a riválisa licensz nélkül van.
    Tehát az alapszakaszban jobban szereplő csapat (Tbánya) hátrányt szenved a mögöttünk végzett csapattal szemben. Ez már önmagában nevetséges.
    Aztán: állítólag a D.újváros, ha ki is kap a Soprontól, bentmarad, mert ők voltak a legjobb nb3-as bajnok. Ez önmagában kérdéseket vet fel, ugyanis ez rendkívül relatív dolog, így inkorrekt dolog sorrendet állítani az nb3-as bajnokok között, mivel rohadtul nem mindegy, hogy milyen volt az adott csoport. Ráadásul pl. a Kisvárda sok-sok ponttal nyert a 2. előtt, de kevesebb pontot gyűjtött, mint a D.újváros a saját csoportjában. Viszont magabiztosabban lett első, mint ők. Akkor ki is a jobb? Tehát az eféle rangsor egy ostoba dolog, már most látszik. De, mint tudjuk, már többször hangoztatták: a D.újváros megérdemli, mert nagyváros, szép múlttal. (Igaz ez az nb2-ben a B.csbánál, Ny.házánál, Szegednél nem volt eléggé nyomós érv a zéró múlttal rendelkező Kövesd ellenében.)
    Arról nem beszélve, hogy mi van, ha a Sopron kikap a D.újvárostól? Akkor ő is maradhat? Mert az meg a többi nb2-ben osztályozós helyen végzettel szemben megint vicc, mivel a Sopron lett a legutolsó osztályozós nyugaton.
    Rengeteg olyan dolog van, ami aggályokat vet fel.
    És akkor arról nem beszélve, hogy egy csapat, aki majd kikap egy osztályozón, az létjogosult mégis indulni? Kérdezem ezt úgy, hogy annak idején mi is maradhattunk már így egyszer. Csak pl. akkor úgy kellett összeverbuválni a mezőnyt, mert nem volt senki, aki indult volna. De most komoly a tét, nagy pénzekről van szó, sok csapat áll sorba a bentmaradásért.
    Több város labdarúgását csinálják most ki egy laza tollvonással. Mert az nb2 az FOCI marad, az nb3 meg jóformán tömegsport. Sajnos ezzel az átszervezéssel ezt érik el, mivel a megyei bajnokok közül alig van, aki fel akar jutni, mert a kasszája nagyon kevés csapatnak bírja majd el a 300-400 km-es utazásokat. Ajánlom mindenki figyelmébe a jövő évi nb3 keleti csoportot, főleg a dél-alföldi csapatok utazásait. Döbbenet, ami pénzbe fog kerülni az nb3. Többe, mint az idei nb2 került.
    Az mlsz hozta a formáját, feltette a koronát az éves teljesítményére…"

    Na, hát ehhez már én sem adom a nevemet. A Budaörs amúgy is a magyar foci legmelegebb szigete (szeretnek "bundában" járni), nekem ez most valahogy így összességében megfekszi a gyomromat. A második meccsre lehet h kimegyek, de ez most így főprogramnak kevés...

    VálaszTörlés
  6. Igazán korrekt levezetés.

    Buzi MLSZ!

    Aurél

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az MLSZ döntött a megüresedő üres helyekről az NB2-ben:

      A versenyszabályzat 30 §-a alapján az osztályozó mérkőzéseket, a 2012–13-as szezon részeként, a párharcokban résztvevő klubok következő szezonra érvényes lincencétől függetlenül megrendezik, vagyis azok az együttesek is lejátsszák a mérkőzéseket, amelyek bármilyen okból nem kaptak lincencet az adott bajnokság 2013–14-es szezonjára.

      FELTÖLTÉSI SORREND AZ NB II-BEN
      1. A legjobb százalékos eredménnyel végző, osztályozón vesztes NB III-as csapat
      2. A legjobb százalékos eredménnyel végző, osztályozón vesztes NB II-es csapat
      3. A második (harmadik, stb.) legjobb százalékos eredménnyel végző, osztályozón vesztes NB II-es csapat
      4. Erősorrendben az NB II kiesői

      na ezt értelmezni, nekem annyira nem ment.. :)

      Aurél

      Törlés
  7. Nem szoktam számolgatni hasonló helyzetekben (na jó, hasonló helyzetekben lenni sem szoktam), de most megtettem, nekiálltam, és a következőkre jutottam fent Aurél által ismertetettek tükrében. Bent maradunk a kettőben, ha:

    nyerünk, VAGY nyer a Dorog.

    Hogy miért? Lássuk, mi az, amit tudunk. Elsősorban azt, hogy 9 hely már elkelt a jövő évi helyek közül (Siófok + a 4-4 bennmaradó), ehhez jön még a keleti osztályozók 3 nyertes csapata (ott mindenkinek van licence), ez idáig 12. Itt Nyugaton van 3 párharc, amiből az egyikben van egy csapat (Dorog), akinek nincs licence, tehát a majdan feltöltendő csapatok száma attól függ, hogy a Dorog nyer-e az osztályozón (ekkor 2 helyet kell feltölteni, mert az Eger mellett ők sem indulhatnak), vagy sem (ekkor egyet kell feltölteni, mert az SZTK indulhat). A másik két párharc négy csapatának van licence, ott a nyertes Nb2-es.

    Na most.

    Ha mi nyerünk, akkor oké. De mi van, ha nem? Akkor várjuk a feltöltést, ahol ugye maximum 2 hely talál gazdára és mivel mi másodikak vagyunk a sorban (előttünk kapna egy helyet a legjobb Nb3-as vesztes), a Dorog győzelmével nyíló második helyre már be is avászkodtunk :)
    Persze ez ennél még összetettebb és tovább elemezhető lenne, hisz ha pl. a Dorog nem nyer és egy hely marad, viszont az összes Nb3-as bejut (erre nyilván kevés az esély), akkor az első pont mentén senkit nem tudnak kiválasztani, s akkor arra az egy helyre így is odaérhetünk, de ez azért tényleg utópisztikus, a legegyszerűbb ha azt mondom és ezért szorítok hétvégén:

    HAJRÁ, (Tatabányai és Dorogi) BÁNYÁSZ!

    VálaszTörlés
  8. Farkas Jani ismét szabadon igazolható!

    G.D.

    VálaszTörlés
  9. Nem látok rá esélyt a múltkor hallottak után...
    De jön a pénz?
    Jámbor...!!!
    Szombaton hajthatnak a srácok jó szerződésért!

    Stefi

    VálaszTörlés
  10. Inkább megy akkor a pénz nem?:) mondjuk annyira nem ismerem a munkásságát

    G.D:

    VálaszTörlés
  11. A helyzet az, hogy eddigi állomáshelyein mindenhol visszasírják, a gondok akkor kezdődtek, amikor átbaszták a fejét az "utódai". Szóval akár jó is lehet.

    Farkas Jani meg kell és kész. Egyedül itt tudott focista lenni, szóval neki is kellünk :)

    Teki

    VálaszTörlés