2016. április 9., szombat

Csak a Dorogot, végre már!

„Holnap játszik a csapatod a Doroggal. 24 fok lesz. Tele lesz a stadion. Ott lesznek a haverjaid. Mi mást akarnál csinálni? Mindenki a stadionba és hozz még egy embert!”



Egy idézet Bélától, majdnem egy évvel ezelőttről, mely a napra pontosan 11 hónappal ezelőtt megrendezett, a maival megegyező felállásban lejátszott mérkőzés felvezetőjeként fogalmazódott meg a médiában rendre feltűnő vezérünk gondolataiban. Eltekintve a várható időjárásra vonatkozó passzustól, a tételmondatok teljes érvénnyel bírnak a mai napon is. Ezen a meccsen egész egyszerűen muszáj ott lenni.
És ha már ott vagyunk, jó lenne végre látni valami eredményt is a megye jelenlegi legmagasabban jegyzett klubja ellen, mert ez eddig nem igazán sikerült. Sajnos a régóta tartó regresszónknak ez a harmadik vonalbeli (vég?)állomása egyelőre nem csak a folyamat megfordulásának reményével nem világított be bennünket, de még azt a soványka alamizsnát sem adta meg nekünk, hogy a valamilyen okból a többinél fontosabb meccsek némelyikén, horribile dictu, akár az egyiken megízlelhettük volna a győzelem mámorító nedűjét. Pedig, ha a tavalyi Győr-fakót nem, de az idei "igazit" odasoroljuk a Dorog mellé a kiemelt "célpontok" közé, ez bizony már a hatodik próbálkozásunk lesz, melyen a mérleg elkeserítő: 1 pont, 1-5-ös gólkülönbség.
Mivel ez a szezon már régóta a kutyáké, a következővel meg fogalmunk nincs, hogy mi lesz, másképp fogalmazva jó esély van arra is, hogy hosszú ideig maximum városi "rangadókban" találjuk meg az aktuális szezon kiemelkedő eseményeit, talán az utolsó esély arra, hogy egy igazán tartalmas élménycsomagot vigyünk magunkkal az utolsó Nemzeti Bajnokságok valamelyikében töltött időszakunkról.
A tavaly tavaszi meccsünket felvezető posztomnak akkor a következő címet adtam: "Az utolsó".
Ott és akkor én csupán a szezon érdemi részére gondolva végeztem a keresztelőt, fájdalom, a mai beharangozót ha ugyanígy címezném, már szélesebb lenne az értelmezési tartomány...

De a kesergés, picsogás kevéssé lélekemelő világából vissza a derű, a remény, a várakozás, a felfokozott izgalmak kandelláberek tetejéről bevilágított mezejére!

Este meccs, megyei rivális ellen, akik jelenleg erősebbek nálunk (a táblázat és a közelnúlt alapján mindenképpen), várhatóan sok, vagy legalábbis a megszokottnál több néző, jobb hangulat, húzzuk már be végre!

HAJRÁ, TATABÁNYA!


Akit érdekel és/vagy aki unatkozik, elolvashatja az eddigi Dorog-meccs előtti felvezetőket:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése